pátek 13. června 2014

E3 2014 – Dojmy a názory (část 1 / 4)

Rok utekl jako voda a byla tu zas E3. 9. 6. 2014 proběhla tahle výstava v Los Angeles. Celou show jsme mohli sledovat live od 18:30 do 4:30 přes Twitch nebo jednu z mnoha dalších stránek, ať už českých či zahraničních. Jako obvykle proběhly i letos 4 konference a to od Microsoftu, EA, Ubisoftu a nakonec od Sony. Zde najdete moje dojmy a názory na akci i na hry samotné


Microsoft konference

Letos Microsoft pojal celou konferenci jinak než minulý rok. Tentokrát celých 90 minut věnovali pouze hrám. Považuju to za příjemnou změnu. Rozhodně to bylo lepší než půl hodiny poslouchat o vychytávkách v TV, které stejně na území Česka jen tak nebudou.

Celou konferenci odstartoval nový díl Call of Duty odehrávající se v budoucnosti v roce 2054. Mě osobně zaujalo především grafické zpracování, zbytek bohužel není až tak slavný. Vypadá to, že v singleplayeru opět nebude volnost a navíc je spousta prvků „vypůjčena“ z jiných titulů (např. double jump a roboti z Titanfallu, speciální oblek z Crysis).



Hra, která mě naprosto odrovnala, byla Assassins creed Unity. Opouštíme svět pirátů a vracíme se opět k asasínům a to je super! Hra se odehrává na konci 18. století za doby Velké francouzské revoluce.  Vítanou změnou ve hře jsou nové pohyby při parkouru a neuvěřitelně velký počet NPC na jedné obrazovce. A dočkali jsme se i co-op módu pro 4 hráče, který dává celé hře úplně nový rozměr. Pro mě byla tohle nejlepší hra celé výstavy.



Microsoft na konferenci ukázal jeden trailer, který mě opravdu hodně rozesmál. Tím trailerem, byl trailer na hru Sunset overdrive, což je totálně ujetá hra s komiksovými prvky.

I poté se nešetřilo humorem. Na scénu přišlo DLC k Dead Rising 3 s neuvěřitelným názvem Dead Rising 3: Super Ultra Arcade Remix Hyper Edition EX Plus Alpha. Který Capcom vydává při svém né 30. ale 31. výročí! Aby toho nebylo málo tak hra paroduje sérii Street fighter. A ještě něco. Na E3 se to letos objevilo víckrát, ale u této novinky to bylo poprvé a to konkrétně to, že hra byla oficiálně vydaná hned na místě, tedy, hned po skončení traileru.

Určitě každého milovníka série HALO, potěšil fakt, že vychází, HALO Master Chief collection, která obsahuje všechny 4 díly a to předělaný do HD. Dokonce je tu možnost si zapnout starou grafiku. Samozřejmě nepřináší pouze singleplayer, ale také multiplayer u všech dílů.

Další hru přišli představit vývojáři z polského CD projektu. Witcher 3 wild hunt předvedl svůj velký otevřený svět a mohli jsme vidět ukázku jak stopovat a později ulovit gryfa.



Tom Clancy’s The Division byla jedna z nejočekávanějších her této konference. Opět jsme měli možnost vidět záběry přímo ze hry. Dynamické změny počasí, domlouvání charakterů mezi sebou, velice zajímavý HUD a neuvěřitelně detailní grafické zpracování.



Další tituly, které byly k vidění na této konferenci:Závodní Forza motosport 5 a Forza horizon 2, akční hra od tvůrců Left 4 Dead - Evolve, Dragon Age Inquisition, Fable legends, Project spark, Ori, plošinovka Inside, trailer na Rise of Tomb Rider, Killer instict, hra s draky Scalebound a Crackdown.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat