neděle 15. června 2014

E3 2014 – Dojmy a názory (část 3 / 4)


Rok utekl jako voda a byla tu zas E3. 9. 6. 2014 proběhla tahle výstava v Los Angeles. Celou show jsme mohli sledovat live od 18:30 do 4:30 přes Twitch nebo jednu z mnoha dalších stránek, ať už českých či zahraničních. Jako obvykle proběhly i letos 4 konference a to od Microsoftu, EA, Ubisoftu a nakonec od Sony. Zde najdete moje dojmy a názory na akci i na hry samotné 
 


Ubisoft konference


Konference Ubisoftu sice byla krátká, ale za to od začátku až dokonce nabitá samými peckami. Dočkali jsme se pouze 8 her. Z tohoto počtu jsme již 3 viděli dříve, 2 byly dopředu oznámeny a 3 byly zcela nové.

Celou konferenci otevřela hra Far Cry 4. Ubisoft nám ukázal prvních 5 minut ze hry. Seznámili jsme se s himalájskou krajinou, hlavním hrdinou i hlavním záporákem, kterého známe z obrázku, který byl k vidění ještě před E3. Hlavní záporák udělal dojem. Už to není jen takový teploušek, ale vypadá to, že se umí pěkně naštvat a nejspíš bude podobně šílený jako Vaas z předchozího dílu.



Následovala klasika, která se objevuje každoročně a E3 a to hra Just Dance. Ročník 2015 přinesl zajímavou vychytávku a to, že nyní díky aplikaci pro smartphony může hrát hru až 64 lidí. Jako u drtivé většiny nových titulů i zde je veliký prostor pro sdílení všemožných věcí svým přátelům.

Tom Clancy’s The Division jsme již viděli na prezentaci Microsoftu. Tady ovšem ukazovali nový trailer, ve kterém byl naznačen příběh, ukázali šíření karantény a s tím spojenou změnu města.

The Crew je závodní hra, poprvé představena minulý rok na E3. Našlapaný auta a neuvěřitelně obrovská mapa. V gameplay traileru ukázali, že jde jet přes celou Ameriku od jednoho pobřeží k druhému. Viděli jsme hory, údolí, pouště, sníh i krásné kalifornské počasí. Autoři tvrdí, že mapa je tak velká, že přejet ji z jednoho konce na druhý trvá víc jak 6 hodin.


Stejně jako u konference Microsoftu i zde byly k vidění gameplay záběry z úžasného Assassins Creed Unity. Právě zde jsme mohli vidět opravdu obrovské množství NPC na jednom místě. Viděli jsme prodírání se davem, další co-op spolupráci, život ve městě a cutscénu.


To že Ubisoft umí dělat hry na párty už předvedl u Just Dance. Shape Up je hra která před vás postaví opravdovou výzvu. A to porazit své kamarády, lidi z online žebříčku, ale taky hlavně sami sebe. Shape up je totiž fitness hra. Spoustu lidí cvičení opravdu nebaví. Tato hra ukazuje, že i cvičení může být zábavný. Na cvičení je tu spoustu cviků. Kliky, dřepy, běhaní a různé poskakování.

Valiant Hearts:The Great War je hra na UbiArt enginu. Na tomto enginu vyšli hry jako je Rayman nebo třeba Child of LIght. Valiant hearts je kreslená adventura z prostředí 1. Světové války postavená na z části pravdivých příbězích.

Poslední hrou bylo zároveň obrovské překvapení. Na scénu přišla taktická a značně realistická hra Rainbow Six Siege. Předveden byl gameplay záběr z multiplayeru, kde proti sobě stáli klasicky dva pětičlenné týmy – policisté s moderními technologiemi a teroristé držící rukojmí v domě ve kterém se zabarikádovali. Co rozhodně bylo zajímavé, byla možnost doslova rozstřílet dům. A Tam, kde jsme narazili na velké zdi nebo podlahu, jsme si pomohli odpálením nálože. Mezi další zajímavé věci patří různé vychytávky policistů, kteří například poslali pod dveřmi malého robotického „brouka“ s kamerou na dálkové ovládání. V neposlední řadě mě zaujala mapa. Vypadá to, že k dispozici nemáme jen 1 dům, ale celou ulici.

Žádné komentáře:

Okomentovat