pondělí 16. června 2014

E3 2014 – Dojmy a názory (část 4 / 4)


Rok utekl jako voda a byla tu zas E3. 9. 6. 2014 proběhla tahle výstava v Los Angeles. Celou show jsme mohli sledovat live od 18:30 do 4:30 přes Twitch nebo jednu z mnoha dalších stránek, ať už českých či zahraničních. Jako obvykle proběhly i letos 4 konference a to od Microsoftu, EA, Ubisoftu a nakonec od Sony. Zde najdete moje dojmy a názory na akci i na hry samotné 
 


Sony konference


Klasicky jako každý rok si Sony připravila opravdu vydařenou prezentaci.  Jako jediní letos mluvili i o hardwaru, ukázali spoustu nových her a připomněli některé již dříve oznámené hry. Potěšili tak nejen majitele konzolí PS4 a PS Vita, ale i majitele PC a Xboxu One. Všiml jsem si na konferenci dvou extrémů. Jeden je hra Destiny a druhým je No Man’s Sky – více v článku.

Konferenci otevřel trailer na již minulý rok oznámenou hru Destiny. To je střílečka s RPG a online prvky a opravdu velice pěknou grafikou. Mimo jiné jde i o nejdražší hru v historii. Destiny by mělo vyjít už za nedlouho a do vývoje se investovalo už 500 milionů dolarů. Nedokážu si představit, jak se jim ty peníze můžou vrátit, natož aby na to ještě pořádně vydělali.



Pravděpodobně všem majitelům konzolí od Sony se rozzářily oči, když se na obrovském plátně nad pódiem objevil nápis Little Big Planet 3. Viděli jsme gameplay záběry, kde se představily 4 postavičky, každá s jinými vlastnostmi. Opět bude moct komunita okolo hry vytvářet vlastní kola a sdílet je ostatním hráčům.

Stejně jak u Ubisoftu i zde se objevil Far Cry 4. V gameplay ukázce jsme mohli vidět přestřelku a spolupráci dvou hráčů v co-op módu. Dále v ukázce byli sloni, na kterých by mělo být možné jezdit. A to nebylo ani zdaleka vše. Ukázali šplhání po skalách pomocí háků, plachtění vzduchem v wingsuitu, jízdu v autě i let v helikoptéře. Do toho všeho hrála příjemná muzika a horská krajina parádně dotvářela atmosféru.

Po Far Cry 4 přisel sto procentně nejlepší trailer celé E3. Vtipně pojatý trailer na Dead Island 2 ukázal šíření zombie infekce a na hlavní postavě traileru předvedl proměnu v zombie.

Ani později se nešetřilo humorem. Další vtipný trailer ukázal hru Magicka 2. Hraným trailerem sem tam problikl nějaký gameplay záběr. Určitě je na co se těšit.

No Man’s Sky je hra, která může mít obrovský úspěch nebo z toho může být obrovský průser. Každý hráč má vlastní pestrobarevnou planetu, ta je automaticky generovaná (povrch, rostliny, zvířata apod.). Z planety můžeme odletět a navštívit jakoukoliv jinou planetu. Mezi hráči mohou probíhat bitvy na planetách i ve vesmíru. Co je ovšem na tom všem zvláštní je, že hru takového rozměru vytváří tým, který se skládá pouze ze 4 členů. Naprosto neuvěřitelné. 



Poté přišel na řadu blok informací o novém softwaru a hardwaru od Sony. Odstartoval to Project Morfeus což jsou brýle pro virtualní realitu k PS4. V podstatě je to to samé jako Oculus rift pro PC. Mluvilo se o nových funkcích PSN jako je Share factory díky kterému se bude lehce sdílet veškerý obsah a propojení s Youtube, Twitch a Ustream. Poté jsme se dočkali Playstation TV. Toto zařízení umožňuje streamovat hry z PS Vity a PS3 na PS4.

Mortal Kombat X na první pohled nepřináší nic nového. Opět můžeme lámat kosti, opět můžeme provádět různé fatality. Ale je zde spousta nových postav, nových komb a prostředí. Provádění fatalit je lehčí a tak se je lehce kdokoliv naučí. Prostředí je interaktivní a na závěr bych zdůraznil, že se jedná o nejlíp vypadající mlátičku současnosti.



Rozporuplné pocity jsem měl při sledování traileru na předělanou GTA 5. Na konferenci řekli, že je to pro PS4, což mě zamrzelo. Asi 5 minut na to se na youtube objevil tento trailer, kde na konci bylo napsáno, že hra vyjde na Xbox one, PS4 a PC. Pro majitelé PC je to jedno z nejlepších oznámení celé konference.

Batman Arkham Knight je v pořadí již čtvrtá hra ze série o Batmanovi. Tentokrát mu v boji s padouchy pomáhá jeho opravdu hi-tech vozidlo, neboli batmobil. Celá hra se posunula o kus dál a to nejen v grafice. Opět se v Gotham city setkáme s Hádánkářem, Two facem i tučňákem.



Poslední hrou ukázanou na konferenci a vlastně i poslední hrou celého prvního dne E3 byl Uncharted 4. Byl ukázán opravdu velice krátký trailer, který údajně pochází přímo ze hry. Myslím si, že Sony to nemohlo zakončit lépe.

Další tituly na této konferenci: The Order 1886, Entwined, DLC pro Infamous 2, Bloodborne, Diablo 3 RoS na playstation, Battlefield hardline, Disney Infinity, Grim Fandango, baliček indie her (například Hotline Miami 2), Let It Die, ABZU, baliček 25 free to play her pro PS3, PS Vita a PS4, hry pro PS Vita, komix POWERS, film Ratchet and clank, Last of Us Remastered a Metal Gear Solid 5 the Phantom Pain.

Žádné komentáře:

Okomentovat